علت و عوارض و درمان چاقی مفرط در کودکان چیست
چاقی مفرط
چاقی مفرط ,چاقی مفرط چیست,چاقی مفرط یعنی چی,چاقی مفرط چه عوارضی دارد,چاقی مفرط در کودکان,چاقی مفرط,چاقی مفرط در بارداری,چاقی مفرط معافیت,چاقی مفرط شکمی
توضیحاتی در مورد چاقی مفرط
چاقی وضیعت پزشکی است که بافت چربی بیش از حد طبیعی در بدن فرد انباشته شده باشد. انباشت بیش از حد بافت چربی میتواند باعث پسرفت شاخصهای سلامتی، از جمله کاهش میانگین طول عمر و/یا کاهش کیفیت زندگی گردد. شایعترین روش برای تخمین چاقی استفاده از شاخص توده بدن (BMI) است. شاخصی که با تقسیم کردن وزن شخص بر حسب کیلوگرم بر توان دوم قد وی بر حسب متر به دست میآید. طبق تعریف هنگامی که شاخص توده بدن از ۳۰ (kg/m^۲) بیشتر شود، ۳۰ kg/m۲، آن فرد چاق محسوب میشود.در این مطلب از سایت جسارت در مورد علت و عوارض و درمان چاقی مفرط در کودکان چیست صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
چاقی مفرط و عمل جراحی
آبا می دانید چه گروهی از افراد چاق را عمل میکنیم؟ افرادی عمل جراحی چاقی روی افرادی انجام میشود که بیش از 5سال، سابقه چاقی مفرط داشته باشند، بیشتر از یکسال، اقدامات رژیم درمانی، ورزش و داروهای کاهنده وزن را انجام داده باشند و موفقیت درمانی محسوس نداشته باشند یا دچار عود چاقی شده باشند، BMI آنها بالای 35 باشد و یکی از عوارض چاقی را پیدا کرده باشند یا BMI آنها بالای 40 باشد حتی بدون آنکه عوارضی از چاقی در آنها پدید آمده باشد. در بیماری دیابت کنترل نشده و مقاوم به انسولین نیز اعمال جراحی مانند بایپس و سوئیچ اثنیعشر، نتایج بسیار درخشانی را به دنبال داشته است. جراحی از 12 تا 65سالگی و در بیماران انتخاب شده انجام میشود. بیماران باید از نظر بیماریهای متابولیک مثل کمکاری تیروئید یا پرکاری غده فوق کلیه بررسی شده و فاقد هرگونه مشکلی باشند. در بیماری دیابت کنترل نشده و مقاوم به انسولین نیز عملهای جراحی مانند بایپس و سوئیچ اثنی عشر، نتایج بسیار درخشانی را به دنبال داشته است
دلایل چاقی مفرط
دلایل متنوعی برای علت چاقی ارائه شدهاست. اما مهمترین علت مؤثر در چاقی و اضافه وزن، عبارت است از تمایل بدن ما برای ذخیره انرژی به صورت چربی این تمایل به صورت تکاملی به انسان امروزی به ارث رسیدهاست. هزاران سال پیش، اجداد انسان امروزی به دلیل نحوه تغذیه که عبارت بود از دورههای پرخوری، و انتظار طولانی مدت برای پیدا کردن دوباره غذا، توانایی ذخیره انرژی به صورت بافت اضافه چربی را به دست آوردند.
تشخیص چاقی مفرط
زمانی به یک فرد ، صفت چاق اتلاق می شود که، شاخص توده بدن و یا همان BMI شخص ٣٠ و یا بیشتر باشد. با تقسیم وزن شما به کیلوگرم بر مجذور قد به متر، عدد BMI به دست می آید. شاخص توده بدن وضعیت بدن زیر ١٨/۵ لاغر ١٨/۵ تا ٢۴/٩ نرمال ٢۵ تا ٢٩/٩ اضافه وزن ٣٠ تا ٣۴/٩ چاق ( نوع اول ) ٣۵ تا ٣٩/٩ چاق ( نوع دوم ) ۴٠ و بالاتر چاقی مفرط ( نوع سوم ) برای اغلب افراد BMI مقیاس مناسبی برای اندازه گیری چربی بدن است. اگرچه BMI مستقیماً میزان چربی بدن را اندازه نمی گیرد، بنابراین برخی افراد، مانند ورزشکاران عضلانی، ممکن است BMI در رده چاق داشته باشند، در صورتی که اصلاً چربی اضافه ندارند. در مورد میزان BMI ، با پزشک خود مشورت کنید.
- ۹۷/۱۰/۰۵